"Teamcompetitie met activiteiten, onderhandelen en fun"

businessgame

Leren ondernemen

Ondernemen is niet voor niets een werkwoord. Je leert ondernemen door te doen. Tijdens de PBN Businessgame begin je daarom je eigen start-up. Ontdek hoe je op het juiste moment inspringt op de markt. Hoe je jezelf onderscheid van de concurrenten. En hoe je ultiem gebruik maat van de kwaliteiten van je team. Realiseer jij het bedrijf dat gaat winnen? The game is on


businesgame

Businessgame is ondernemen en ondernemen is:

 • Initiatief nemen
 • Kansen zien en benutten
 • Keuzes maken
 • Gebruik maken van de kracht van je team
 • Relaties aangaan
 • Competitie, concurrentie
 • Doelen stellen
 • Focussen op resultaat


Het bekijken waard

“Think of business as a good game. Lots of competition and a minimum of rules. You keep score with money.”

Bill Gates

businesgame

Onze methode

"Learning by Doing"

De PBN Businessgame is een nabootsing van het bedrijfsleven: alle facetten van het ondernemen komen aan bod. Net als op de werkvloer, moet je jezelf uitdagen, kansen durven grijpen, relaties aangaan (en onderhouden) en ondertussen succesvolle business runnen. Je oefent al je business-skills, maar dan wel in een veilige omgeving. Waar alle ruimte is voor groei en evaluatie. Nuttig op elk moment in je carrière. Want je nu bedrijfseconomie studeert of al jaren in de sales werkt: de kennis die je opdoet, is direct toe te passen in de dagelijkse praktijk.


De PBN Business Game – stap voor stap.


1 Strategy, baby

Allereerst maken we verschillende teams. Aan ieder team de taak om een succesvolle start-up op te zetten. Dat begint met een inventarisatie. Je verkent de markt én de talenten van je team. Dan zet je een strategie uit. Want waar liggen jullie kansen? Wat voor een krachten hebben jullie in huis? Heeft de concurrent aanvullende kwaliteiten en hoe ga je een relatie met ze aan? Een plan van aanpak, prognose en doelstelling volgen.

2 De Markt op!

Zodra de markt is geopend, komt er een heleboel op je af. Aan jouw start-up de taak om je te onderscheiden en goede relaties te onderhouden met andere start-ups. Het team van PBN neemt de rol in van De PBN Business Office, bij wie het échte onderhandelen begint…

3 Uw investering a.u.b.

Zodra de markt is geopend, komt er een heleboel op je af. Aan jouw start-up de taak om je te onderscheiden en goede relaties te onderhouden met andere start-ups. Het team van PBN neemt de rol in van De PBN Business Office, bij wie het échte onderhandelen begint…

Challenging

Het afsluiten van een contract vergt zowel fysieke als mentale inspanning. De ene keer moet je een vrachtwagen verschuiven, de andere keer een 3D-puzzel oplossen.

Interactive

Je hebt te maken met je eigen teamleden, de andere start-ups én De PBN Business Office. Dat vraagt om slim onderhandelen en een onderscheidend vermogen. Zo moet je bijvoorbeeld je team in balans brengen op een gigantische evenwichtsbalk. Dat niet alleen. De PBN Business Office verwachten ook dat je van plaats wisselt. Zonder uit balans te raken.

Brave

Altijd vraagt de PBN Business Office je om de grenzen van je kunnen op te zoeken. Denk je dat je iets kunt? Doe het. En bedenk later hoe je het gaat doen. Durf risico te nemen en sta later versteld van jezelf, als je bovenop de zesentwintigmeter hoge Team Tower staat, klaar voor een sprong in het diepe. Dát is nog eens een hoge investering.

4 Reflecteer, leer én probeer.

Zodra de markt is geopend, komt er een heleboel op je af. Aan jouw start-up de taak om je te onderscheiden en goede relaties te onderhouden met andere start-ups. Het team van PBN neemt de rol in van De PBN Business Office, bij wie het échte onderhandelen begint…


5 Wie wint de PBN Business Game?

Aan het eind van de tweede helft, is het tijd voor de eindevaluatie. Wat heb je met je aangescherpte strategie voor elkaar gekregen? Kwam je team nog beter uit de verf? En welke resultaten heb je geboekt? Elke start-up deelt opnieuw de prestaties, leermomenten én acties om in het dagelijks leven toe te passen. De PBN Business Office maakt als klap op de vuurpijl de winnende start-up bekend. Hoera!


“The best way of learning about anything, is by doing.”

Richard Branson

09.30

Koffie. Elke start-up draait op koffie

De PBN Business Game begint met een warm ontvangst op de locatie. We introduceren het spel en de PBN Business Office.

10.00

De start van de start-ups

De verschillende start-ups zijn bepaald en beginnen met het verkennen van de markt. Strategieën worden uitgezet en de PBN Business Office geeft akkoord.

10.30

De markt is open for business

Let the games begin.

13.00

Working lunch

Even geen onderhandelingen, behalve over het broodbeleg misschien. Tijdens de lunch maken de verschillende start-ups de tussenbalans op onder leiding van de PBN trainers.

14.00

Ronde twee

De start-ups gaan met gevulde magen en gewonnen inzichten weer aan de slag.

16.30

Deadline, deadline!

De laatste contracten moeten nú afgesloten zijn.

17.00

Wie o wie wint?

Het PBN Business Office neemt de jaarboeken door én maken de winnaar van de PBN Business Game bekend.


Picture this

picture
picture
picture
Paviljoen Nova Zembla

De locatie voor de business game

Investering PBN Businessgame

 • Voor groepen van 20 - 200 deelnemers
 • Voor bedrijfsafdelingen en studierichtingen met de focus op communicatie, sales en entrepeneurship
 • Iedereen die een betere ondernemer wilt worden door keihard te onmdernemen
PBN Businessgame dag (prijzen excl. btw)
Businessgame incl. materialen, begeleiding, locatie, voorbereiding en oranisatie € 85,- p.p.
Koffie onvangst emt lekkers € 4,50 p.p.
Lunch €14,50 p.p.
Uitkoop consumpties gedurende de gehele dag (alcohol vrij) €6,- p.p.
Optioneel afsluitende barbecue € 24,50 p.p.

Contact

Vragen over de PBN Business Game? Of even overleggen over specifieke leerdoelen? Bel of mail gerust. Of maak een vrijblijvende afspraak. We vertellen je dan meer over wie we zijn, wat we doen en vooral: wat we voor jouw organisatie of instelling kunnen betekenen.


De Businessgame is een programma van PBN


Kantoor:

Mokerstraat 28-30

1021 KC Amsterdam

020- 6263600

mail@pbn.nl


www.pbn.nl